Твърде щедра сделка ще доведе до преместване на европейски компании във Великобритания, смятат експерти

Главният преговарящ за BREXIT на Европейския съюз Мишел Барние заяви в петък, че "е по-добре догодина да имаме добро споразумение, отколкото лошо сега", съобщава Sky News.

Източник от ЕС на британската новинарска телевизия сподели, че Барние е направил този коментар пред постоянните представители на страните членки и е изразил опасение, че Европейският съвет може да блокира сделката.

Борис Джонсън: Остават съществени различия в преговорите за търговска BREXIT сделка

Редица неназовани официални представители на държавите членки на ЕС за заявили, че се притесняват, че съюзът отстъпва твърде много на исканията на Лондон и че "твърде щедра сделка ще доведе до преместване на европейски компании във Великобритания".

В информацията на Sky News също така се посочва, че Барние е потвърдил, че търговско споразумение ще трябва да бъде сключено "в следващите дни". В противен случай ЕС ще трябва да се обърне към мерките за непредвидени обстоятелства и преговорите ще бъдат прекъснати до началото на 2021 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР