През годините актрисата признава, че собственият ѝ живот често е наподобявал този на героинята ѝ

Изминаха почти две десетилетия, откакто за пръв път доведе Бриджит Джоунс в живота ни. И през годините актрисата, която изигра симпатичната героиня в три хитови филма, признава, че собственият ѝ живот често е приличал на този на Бриджит.

КАК Е ИЗГЛЕЖДАЛА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА

В любовта 51-годишната Рене има късмет, подобен на този на Джоунс. Миналата година тя сложи край на последната от редица връзки в последните години, включително с кънтри певеца Кени Чесни, за когото беше омъжена само пет месеца през 2005 г.

„Имало е моменти, когато имам чувството, че виждам моето Бриджит алтер его“, сподели звездата в телевизионно интервю.

Рене се превърна в суперзвезда, когато за първи път изигра Бриджит във филмовата адаптация от 2001 г. на най-продавания роман на Хелън Филдинг от 1996 г. „Дневникът на Бриджит Джоунс“.
Книгата се основава на поредица от вестникарски рубрики на Хелън, които се появяват за първи път преди 25 години - годишнина, отбелязана в документалния филм на BBC2 „Като Бриджит Джоунс“.

Хю Грант: Обожавам Рене Зелуегър

Историята разказва за 32-годишна лондончанка, която се оказва влюбена в своя елегантен, но похотлив шеф Даниел Клийвър, изигран във филма на Хю Грант. След време тя осъзнава истинските си чувства към адвокат Марк Дарси, изигран от Колин Фърт, който първоначално я отхвърля, преди да се поддаде на нейните прелести.

По ирония на съдбата авторката Хелън Филдинг, която вече е на 62 години, срещна дългогодишната си любов през 2000 г., когато "Дневникът на Бриджит Джоунс" бе превърнат във филм.

Звездите на новия "Бриджит Джоунс" - по розов килим (ГАЛЕРИЯ)

Като литературно творение Бриджит бързо се превърна във вдъхновение за съвременните жени, които се опитват да намерят щастие, докато се справят с очакванията на другите.

В предаването Рени казва, че съчувства на натиска, който жените изпитват, докато продължават да се работят, в съчетание с очакването да намерят мъж и да създадат семейство.
Тя казва: „Нелепи неща, като например колко тежим или как изглеждаме в рокля, с каква коса сме или дали сме постигнали определен този списък с неща, които другите смятат за важни към момента, в който станем на 30 или 40 или 50 г., притискат днешните жени“.

Да бъдеш Джуди Гарланд: Рене Зелуегър за една от най-силните си роли (ВИДЕО)

„Тя се бори с това, опитва се и не успява, както всички ние. Това, което се вижда в крайна сметка, е самоприемането. Мисля, че оценявам, че да бъдеш несъвършен е именно това, което трябва да бъдеш, без да се срамуваш“, допълва Зелуегър.

Рене, която няма деца, вярва, че жената изпитва страх от самота, който мъжете не изпитват - страх, който е в основата на историята на Бриджит Джоунс.

Актрисата казва: „Това е едно от нещата, което ни прави хора, нали? Надяваме се да бъдем обичани и се надяваме да обичаме някого, и да споделим живота си с него. Ако някой не ви обича, ако мъж не ви обича и не ви цени, тогава вашата стойност по някакъв начин не е поставена под въпрос. Това е просто реалността да си дама".

Животът на Рене си прилича с този на Бриджит по това, че героинята ѝ все пак е намерила любов и е създала семейство, във филмовите продължения "Бриджит Джоунс: На ръба на разума" през 2004 г. и "Бебето на Бриджит Джоунс" през 2016 г.

В ОЧАКВАНЕ НА НОМИНАЦИИТЕ ЗА "ОСКАР": Фаворити, прогнози и скандали

За разлика от Бриджит обаче, Рене има звездна кариера. Тя получи голямото си холивудско начало през 1996 г. във филма с Том Круз “Джери Магуайър“, а след първия филм за Джоунс играе в поредица от хитове.

Те включват главната роля на Рокси Харт във филмовата версия на мюзикъла "Чикаго" през 2002 г. и ролята на писателката Беатрикс Потър през 2006 г. в биографичния филм "Мис Потър".

От 2008 г. почти всеки филм, направен от Рене, е хитов и през 2010 г. тя напуска шоубизнеса, за да пътува, учи и продуцира телевизионно шоу.

Рене Зелуегър се завърна в Холивуд неузнаваема (СНИМКИ)

Миналата година тя направи триумфално завръщане, изигравайки трагичната звезда Джуди Гарланд в биографичния филм „Джуди“ - и печели за Оскар за най-добра актриса.

И въпреки постиженията си, Рене вярва, че всички жени все още трябва да се борят със своята идентичност и за да се чувстват приети за обществото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Редактор: Цветина Петкова