Те са на възраст между 38 и 54 години

Осем служители на старчески дом в Германия са получили по погрешка по пет дози от ваксината срещу COVID-19, съобщи Франс прес. За момента няма сериозни последици за здравето им.
Става дума за седем жени и един мъж на възраст между 38 и 54 години, работещи в старчески дом в Щралзунд в североизточната част на страната. Те са сред приоритетните групи, имунизирани с ваксината на Pfizer и BioNTech. Ваксинацията започна в събота.

Броят на ваксинираните срещу COVID-19 в света расте

Четирима от тях са приети в болница за наблюдение с леки грипоподобни симптоми, останалите са се прибрали по домовете си.

"Много съжалявам за този инцидент", каза Щефан Керт, администратор на окръга, където се намира домът. По думите му това са изолирани случаи и се дължат на човешка грешка.

Президентът на Кипър бе ваксиниран публично срещу COVID-19

Германската лаборатория BioNTech увери преди началото на имунизационната кампания през уикенда в редица европейски страни, че по време на клиничните проучвания са били инжектирани по-големи дози от нормалното, без да е имало сериозни странични ефекти.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА