Той обясни, че екипът му не получава необходимата информация по време на преходния период по предаването на властта

Агенциите, отговарящи за националната сигурност на САЩ, са претърпели огромни щети в ръцете на администрацията на Доналд Тръмп. Това заяви избраният за президент на страната Джо Байдън и обясни, че екипът му не получава необходимата информация по време на преходния период по предаването на властта.

Байдън обяви нови назначения в Белия дом

„От някои агенции моят екип получи сътрудничество за пример. При други, най-вече Министерството на отбраната, срещнахме пречки от политическото ръководство на ведомството. Истината е, че повечето от агенциите, които са ключови за националната ни сигурност, са понесли огромни щети”, посочи изпраният за президент на САЩ Джо Байдън.

Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19

Пентагонът отговори, че е напълно прозрачен с екипа на Байдън и оказва съдействие. Новоизбраният държавен глава ще встъпи в длъжност на 20 януари, но Тръмп все още отказва да признае поражението си на изборите през ноември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.