Избраният за президент на САЩ призова американците да направят същото

Избраният за президент на Съединените щати Джо Байдън се ваксинира с препарата на Pfizer и BioNTech срещу COVID-19. 78-годишният политик получи дозата в болница в щата Делауеър, по време на директно телевизионно излъчване.

Ваксинацията пред камерите беше замислена като начин да се покаже на гражданите, че няма място за притеснения. Джо Байдън подчерта, че администрацията на Доналд Тръмп заслужава похвала.

Ваксината срещу коронавируса беше одобрена за употреба и започна да се разпространява с рекордно бързи темпове.

Зелена светлина за ползването на първата ваксина срещу COVID-19 в Европа

„Всички ние дължим много на тези хора. Учените и тези, които направиха всичко това възможно, които работиха на първа линия срещу болестта. Справиха се невероятно и искам да им благодаря. А тук искам да покажа, че хората трябва да са готови. Когато ваксината е налична - ваксинирайте се. Няма от какво да се притеснявате”, каза Байдън.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.