Вижте къде хората хората се сбогуваха с 2020 г.

Светът изпраща 2020-а и посреща новата година по необичаен начин. Заради пандемията от коронавируса в повечето държави са наложени ограничения върху традиционните новогодишни празненства. От Сидни до Ню Йорк публичните събирания са забранени, особено на фона на страховете от нов по-заразен щам на болестта. Първи посрещнаха 2021 година в малкия архипелаг Кирибати и островите Самоа в Тихия океан. Последваха ги Нова Зеландия и Австралия.

 

СНИМКИ ОТ ПРАЗНИКА ПО СВЕТА ВИЖТЕ ТУК

 

New Years Eve Singapore 2021! 🎥 www.instagram.com/dotzsoh

Публикувахте от Best Destinations To Travel в Четвъртък, 31 декември 2020 г.

Новата година настъпи в Нова Зеландия в 13.00 ч. българско време днес. В отдалечената островна държава в сила са само малък брой ограничения, тъй като властите успяха да овладеят епидемията от короновирус. Това е може би единственото място на планетата, където хората имаха възможност да присъстват на живо на новогодишните фойерверки.

Два часа по-късно 2020 г. изпрати и Австралия. Традиционната новогодишна заря все пак се състоя в залива на най-големия австралийски град Сидни, но без никаква публика.  

 

 

 

От Франция до Бразилия са разположени полицейски сили и военни, за да контролират спазването на вечерния час и забраната за събиранията.

Французите ще посрещнат новата година под карантина. Остава в сила вечерният час от 20.00 до 06.00 ч., като на нарушителите се налага глоба от 135 евро. За спазването на ограниченията са мобилизирани 100 хиляди полицаи и жандармеристи.

„Тази година е доста по-особена. Ще бъдем в по-тесен кръг. Ще се опитаме да спасим празничното настроение и да се забавляваме. Морските дарове придават празничен дух и ще донесат малко радост за сърцата ни”, каза жителят на Париж Енгран Бабине.

Светът посрещa Нова година без големи събирания и концерти

Все пак новогодишната нощ няма да мине без празнична програма. В полунощ ще бъде излъчен предварително записан концерт на Давид Гета пред Лувъра. Зрелищен виртуален концерт от катедралата Нотр Дам ще предложи пионерът на електронната музика Жан-Мишел Жар.

 

В силно засегнатата от коронавируса британска столица Лондон онлайн концерт ще изнесе американската певица Пати Смит. Той ще бъде посветен на починалите здравните работници.

На прочутия „Таймс скуеър” в Ню Йорк тази година няма да има новогодишно парти. Все пак, по традиция, ще бъде спусната кристалната топка, отмерваща последните секунди на старата година.

„Eдва ли има нещо по-хубаво от това да се разхождате сред тълпата на „Таймс Скуеър” в новогодишната нощ. Миналата година се събраха над 1 милион души, весели и щастливи. Тази година обаче ще е различно, но цялата изминала година беше различна. Нека оставим 2020 г. в книгите, 2021 г. идва и ще бъде много по-добра година”, каза шефът на полицията в Ню Йорк Теранс Монахан.

За да не се стигне до струпване на хора полицията, в Ню Йорк затвори 24 часа преди Нова година прочутия площад за автомобили и пешеходци.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.