Взривът през август отне живота на повече от 200 души

Интерпол издаде по искане на ливанските власти „червени бюлетини” за трима души във връзка с експлозията в Бейрут, съобщи съдебен източник, цитиран от Франс прес.

Взривът през август отне живота на повече от 200 души и нанесе сериозни щети на цели квартали в ливанската столица.

СНИМКИ НА ЧУДОВИЩНИТЕ РАЗРУШЕНИЯ ОТ ЕКСПЛОЗИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Международните заповеди за арест, поискани от ливанския съдия Гасан Хури, се отнасят до собственика и капитана на кораба, превозвал голяма пратка амониев нитрат. А третата „червена бюлетина” е за бизнесмен от португалски произход, поръчал пратката.

Кадри от дрон показаха разрушенията след взривовете в Бейрут (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Интерпол издаде международни „червени бюлетини” и ги разпрати до страните членки, съобщи източникът пред АФП.

Експлозията в Бейрут разруши емблематичен дворец от 19 век (ВИДЕО+СНИМКИ)

Интерпол никога не дава информация за индивидуални случаи и тази вечер нямаше информация за „червените бюлетини" на сайта на организацията. Според ливанския съдебен източник става дума за руските граждани Борис Прокошев - капитан на кораба, Игор Гречушкин - собственик на плавателния съд, и за португалския бизнесмен Жозе Морейра, предаде БТА.

През август кипърската полиция разпита Гречушкин за случая, припомня АФП.

 

Видео: Архив, Ruptly

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.