Информацията е, че жената го блъскала в леглото, защото не искало да заспи

Районната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебно производство за изтезаване на малолетно лице, съобщават от ПРБ. 

На 13 януари е подаден сигнал, че в жилище в Мадан  25-годишна жена е малтретирала 11-месечното си момченце. Според получената информация тя ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи. Веднага е започнало разследване. Установено е, че детето има леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване. Липсват други травматични увреждания по главата и тялото. Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

Майката, обвинена в убийството на децата си в Сандански, не помнела случилото се

И в момента по случая се извършват процесуално-следствени действия. Уведомени са Отдел „Закрила на детето“ в Мадан. Прокуратурата е разпоредила изготвяне на социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи – съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

Ако се съберат доказателства срещу майката, ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение. За подобно престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „обществено порицание“.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.