До два месеца апелативният спецсъд ще каже дали потвърждава оправдателните присъди

Бизнесменът Иво Прокопиев и бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков отново пред Темида. До два месеца апелативният спецсъд ще каже дали потвърждава оправдателните им присъди за продажбата на миноритарния дял от  енергодружеството "EVN", или връща процеса за ново разглеждане.

Разпитаха бившия министър Емил Караниколов по делото "EVN", предстоят присъдите

В края на юни миналата година тримата чуха, че са невинни за продажбата на 33% от дружеството. Мотивите на магистратите бяха, че решението е взето от колективен орган. Днес, прокуратурата отново поиска затвор за Прокопиев, Дянков и Трайков.

Делото "EVN" срещу Прокопиев, Трайков и Дянков тръгна на втора инстанция

"Мисля, всички сме убедени, че това е едно абсурдно дело и това е логичното последствие, което трябва да настъпи. Но все пак в правото на съда е да си вземе независимо своето решение. Така че, не мога да коментирам бъдещ съдебен акт", каза Прокопиев.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.