Според Федерална комисия по търговия в САЩ името на Мъск често се използва в онлайн измами с криптовалути

Името на Илон Мъск постоянно привлича внимание и това води до някои неприятни последици. Анализ на американската Федерална комисия по търговия посочва, че името на Мъск често се използва в онлайн измами с криптовалути.

Данните показват, че само за последните шест месеца американски граждани са загубили над 2 млн. долара в различни криптовалути заради измамници, които са изпозвали името на Мъск. Тактиките са най-различни, но обикновено разчитат на фалшиви профили, които са максимално точно копие на този на истинския Мъск.

Tesla с 27% спад в продажбите на китайския пазар

Най-често се използва една и съща схема - призив към притежатели на криптовалути да изпратят малка сума към даден виртуален портфейл като доказателство, че той е техен. А след това им е обещано, че ще получат по-голяма сума като награда на произволен принцип или само на определен брой "най-бързо реагирали". Разбира се, измамниците не връщат нищо, но прибират получените малки суми.

Илон Мъск вече е третият най-богат човек

Анализът на службите допълва, че общо от октомври миналата година досега американците са загубили 80 млн. долара в различни измами с криптовалути. Това е над 10 пъти повече спрямо година по-рано.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.