Филантропът раздаде по два плика с по 500 долара на абсолвентите

Американски бизнесмен и филантроп от щата Масачузетс даде много повече от мъдри съвети на завършващите местен колеж младежи по време на речта си пред абсолвентите вчера и раздаде на всеки от випуска по 1000 долара, предаде Асошиейтед прес. Абсолвентите получили по два плика с по 500 долара.

Робърт Хейл - главен изпълнителен директор на "Гренайт телекомюникейшънс" каза пред младежите, че половината от подаръка е за тях, а другата половина - за да бъде дадена на организация или човек, които се нуждаят повече от тези пари. Студентите и родителите им избухнаха в аплодисменти на провежданата на открито церемония на стадиона в Куинси, на 16 километра южно от Бостън.

"Почувствах се поласкан и почетен, когато преди няколко месеца ме помолиха да говоря. Като че ли тези деца нямаха достатъчен повод да празнуват, затова исках да им помогна да го направят.", каза Хейл пред "Дъ пейтриът леджър". Собственикът на строителната компания "ФоксРок пропъртис" е известен с щедростта си и подкрепата на организации, занимаващи се с изследванията и лечението на раковите заболявания.

"Вие упорствахте по време на пандемията и нямахте възможност да празнувате през последните 14 месеца, както трябва. Станахте свидетели как нуждите на обществото растат. А ние искахме да обърнем вниманието точно на това", каза още Хейл в обръщението си.

Източник: БТА