Времето в западната част на страната ще бъде слънчево

Времето във вторник ще се определя от зона с ниско налягане, разположена над Черно море. По-значителна облачност с валежи и гръмотевични бури се очакват над източната половина на страната. По-съществените валежи ще започнат още преди обяд в Североизтока, след това - и на юг. На запад времето ще остане сухо и сравнително слънчево.

Температурите ще са в много широки граници – в Североизточна България следобед термометрите ще се колебаят около 19-20 градуса, докато в крайния Югозапад и Северозапад се очакват стойности до 27-28 градуса.

В планините на изток ще е облачно с валежи през целия ден. На запад преваляванията ще са по-слаби, най-вече следобед. По най-високите места ще прехвърча сняг. Температурите – от 5 до 13 градуса в топлата част на денонощието.

Около крайбрежието денят ще е облачен и ветровит с повече валежи и по-силни пориви на вятъра по Северните брегове. Следобед в крайния Североизток има условия за гръмотевични бури с риск от градушки. Температурите в топлата част на деня ще бъдат от 17 до 21 градуса с по-високи стойности по Южното крайбрежие.

Настоящата конфигурация на атмосферните процеси ще се запази почти до неделя. В сряда ще е ветровито с особено силни пориви в източните райони. В хода на седмицата следобедните гръмотевични бури с по-интензивни валежи и риск от градушки ще обхващат все повече райони на запад.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.