В понеделник настъпва астрономическото лято

Почивните дни у нас ще преминат с облаци и валежи. Днес облачността ще бъде значителна и на много места отново ще превалява дъжд. По-интензивни  валежи се очакват в Северна и Източна България. На запад ще се развиват и гръмотевични бури, като отново има опасност от градушки. Вятърът ще е умерен от север.

Валежи с гръмотевици до края на астрономическата пролет

Температурите в неделя остават без промяна. Максималните ще са от 20 градуса на североизток  до 27- 28 в крайните западни райони. 

По морето все още няма добри условия за плаж. Ще бъде по-често облачно и ще превалява. Отново ще духа хладен северозападен вятър и максималните  температури на въздуха ще са от 20 до 22  градуса. Морската вода е около 20.

Порои и бури в Източна България

Планините също няма да предлагат подходящи условия за туризъм. Очакват се дъждове, на запад придружени от гръмотевици, а по върховете ще бъде и мъгливо. Температурата на 2000 метра ще е около 10 градуса.

В неделя отново очакваме дъждове и гръмотевични бури на много места. Въпреки това температурите ще са с градус два по-високи спрямо днешните. В понеделник, когато настъпва и астрономическото лято, времето ще започне да се стаблизира. Така през следващите дни слънцето ще става все повече, а градусите все по-високи. В сряда и четвъртък на места е възможно термометрите да показват около и над 35 градуса.