Наркотикът се разпространявал у нас и в чужбина

Осъдиха двама турски граждани, разпространявали наркотици в България и чужбина. Те са пренасяли през територията на страната хероин за близо 57 млн. лв. Това стана ясно на брифинг на Спецпрокуратурата.

Двама турски граждани са задържани за трафик на хероин у нас

Специализираното държавно обвинение е постигнало споразумение със защитата на двамата обвиняеми. Спецсъдът го е одобрил и е наложил наказания съответно – за единия 9 години затвор при първоначален строг режим и 100 хил. лв. глоба, а за втория 8 години затвор при първоначален строг режим и 50 хил. лв. глоба.

Мъжът, на когото е наложено по-тежко наказание пренесъл наркотика през държавната граница, укрит в 4 контейнера с мраморни плочи. Те пристигнали на пристанище Варна-запад от Обединените арабски емирства, откъдето на 03 юни т.г. са били превозени с камиони до склад в Сливен, нает от участниците в престъпния сговор. Същия ден мъжете са задържани в склада, докато изваждали хероина от кухини в изрязани мраморни плочи.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.