Според руския президент Западът не е оценил правилно изхода от Студената война

Владимир Путин обвини Запада и НАТО за високото напрежение и опасност от военен сблъсък в Европа.

Путин държа дълга реч пред най-високопоставените офицери в руската армия. Президентът обяви, че Западът грешно е изтълкувал резултатите от края на Студената война. НАТО изпаднали в еуфория и започнали да завземат нови територии.

Лидерите на ЕС се договориха за налагане на санкции на Русия

Според Путин исканията, които Русия изпрати преди няколко дни на НАТО, не са ултиматум. Западът трябвало да разбере, че Русия няма накъде да отстъпва.

Експерти от САЩ и Европа: Исканията на Русия към Запада са нереалистични

От Алианса обявиха след края на речта в Москва, че предстоят разговори на високо ниво с Русия. НАТО планира това да стане в първите седмици на 2022-ра.

Фон дер Лайен: ЕС е готов да вземе безпрецедентни мерки срещу Русия

"Ако ракетните комплекси на САЩ и НАТО бъдат разположени на украинска територия, тяхното време за полет ще се съкрати до 7-10 минути. При хиперзвуково оръжие дори до 5 минути. За нас това е най-сериозната заплаха за националната сигурност. Затова, както знаете, предложих на американския президент да говорим за конкретен договор", заяви Владимир Путин.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Илиян Ушеров