Полицията разследва причините за смъртта

41-годишен мъж е открит мъртъв пред дома му в бургаския квартал „Меден рудник”. Според съседи на починалия, минути преди да издъхне, починалият се сбил с друг мъж, живеещ в същия блок. Причините за смъртта се изясняват.

Инцидентът е станал малко преди 19 часа в неделя. Според съседи двамата мъже са имали конфликт отдавна, а във фаталната вечер се скарали заради шум, защото единият цепел дърва на терасата. Скандалът прераснал в сбиване пред входа. Пред екипа на NOVA съседи разказаха, че няколко души са станали свидетели на сбиването, но никой не се намесил.

Как се стигна до убийството в „Люлин” заради заря?

41-годишният мъж издъхнал пред дома си. „Беше тъмно, когато се биха. Видях ги на улицата, другият го биеше и го питах защо ми бие детето”, каза майката на починалия Пламен - Мария Ангелова.

„Онзи ден пак са имали някакви пререкания”, каза Вълчан Райков - приятел на Пламен.

„Потресен съм от случката. Беше спортист, свестен, работлив. Тренирал е 20 години бокс, с никой не се е скарал, не е конфликтен”, добави друг приятел на Пламен - Мирослав Янакиев.

Часове след случилото се полиция изведе сочения за участник в сбиването. Разследващите вече са разпитали свидетели на конфликта, разказаха пред NOVA живеещи в блока. 

Задържаха мъж за убийство в Силистренско

Огледът на мястото продължи часове. Криминалистите работят по няколко версии, сред които и непредумишлено убийство. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Елена Танева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.