Това става ясно от изявление на руското МВнР

Русия вече няма да участва в Съвета на Европа. Това се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Дипломатическото ведомство заявява, че „недружелюбните към Русия държави от ЕС и НАТО, злоупотребявайки с абсолютното си мнозинство в Комитета на министрите на Съвета на Европа (КМСЕ), продължават политиката си на унищожаване на Съвета на Европа и на общото хуманитарно правно пространство в Европа”.

„Русия няма да участва в превръщането на най-старата европейска организация от страна на НАТО и последвалия ги послушен ЕС в поредната платформа за западното превъзходство и нарцисизъм. Нека да се наслаждават на общуването помежду си, без Русия”, посочват от министерството.

Руското МВнР подчертава, че ходът на събитията „става необратим”. „Русия не възнамерява да толерира тези подривни действия, извършвани от колективния Запад, в съответствие с налагането на „ред, основан на правила”, който да замени международното право, потъпквано от САЩ и техните сателити”, се казва в документа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.