Министърът на здравеопазването Йоханес Раух заяви, че това се налага заради очакването броя на новозаразените да се задържи над 50 000 на ден

На спешно свикана пресконференция австрийският министър на здравеопазването Йоханес Раух тази вечер съобщи, че в средата на следващата седмица отново се въвеждат по-строги мерки за овладяване на пандемията, тъй като новозаразените са над 50 000 ежедневно.

Отпускането на мерките в Австрия не просъществува и две седмици. Раух оправда затягането с промяна в прогнозите на специалистите, според които и през следващите две седмици броят на новозаразените ще се задържи над 50 000 на ден.

Министърът изрази загриженост за болниците и домовете за възрастни и тежко болни, където част от персонала също е с COVID. В момента интензивните отделения не са претоварени, това се отнася за обикновените отделения.

Това налага бързи действия, коментира Раух. От една страна ще бъде въведено задължението във всички затворени помещения да се носи маска, от друга ще се съкрати времетраенето на карантината.

В почивните дни ще бъде разработена наредба, която най-вероятно ще е готова до сряда. В понеделник стартира нова кампания за ваксиниране на населението.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА