По думите му антикризистните мерки са ужасно закъснели

„От търговска гледна точка няма как днес втечненият газ от Америка да е на по-ниска цена от тръбния. Причината е, че разходите около доставката му го оскъпяват”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Рамадан Аталай,  депутат от ДПС и зам.-председател на Комисията по енергетика в НС.

 

По думите му антикризистните мерки са ужасно закъснели.

„Управляващите много се объркаха. Всяка друга държава членка на ЕС вече си има план при извънредни ситуации. България такава програма няма. Не става ясно тези 25 стотинки отстъпка от цените на горивата как и по какъв начин ще бъдат върнати на този, който продава бензина. От вчера чувам, че големи и малки бензиностанции казват, че няма да дадат предварително и литър бензин, докато не им се плати. Какво чакаха управляващите? Досега най-малко трябваше да имаме план за извънредни ситуации. Трябваше да се направи ясна преценка за резервите, как и по какъв начин може да се доставят горива, на каква цена ще бъдат доставени”, уточни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.