Според Панчугов няма управленска програма, а различни краткосрочни интереси, свързани с електорална тежест

"Има вътрешно взаимно противоречие на ценности и политики в коалицията. Трудно е да се прогнозира какво ще се случи. Никой не е наясно докога ще могат да продължат така. ИТН се оплаква най-много. Ако властта се разпадне, то ще е заради тях. Това се дължи на интересите на Радев и Янев". Това заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Според нея базата от Договора от 2017 г. се използва от определена политическа сила от нейните избиратели. А Петков се опитва да "изманипулира вътрешните и външните фактори". 

Политологът Христо Панчугов пък смята, че в ИТН са събрани случайни хора, обект на различни лобита. "Виждаме много разминаващи се интереси там, както и нежелание да се води вътрешен разговор. Нямаме управленска програма, а различни краткосрочни интереси, свързани с електорална тежест на партиите във формацията", коментира той.

По думите му управлението може или да стане самоцел, или да се стигне до разпад на коалицията под натиска на обстоятелствата. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.