Те настояват за доживотен затвор за Георги Семерджиев

Приятели на загиналата при тежката катастрофа в София Христина Дилева искат доживотен затвор за Георги Семерджиев. Припомняме, че мъжът е обвинен за смъртта на две млади жени - на 22 и 26 години. Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел „Хемус”. След произшествието извършителят и неговата спътничка избягали от мястото. При удара колата му се разцепва на две и помита жените, които се движели по тротоара.

Полицайката от катастрофата: Съвестта ми е чиста, а всички ще си сърбате попарата

Убитата Христина е родом от Асеновград, но дълги години живеела в Пловдив. Учила е българска филология и астрономия. Работила е в космическата обсерватория в Рожен, а съвсем скоро сбъднала голямата си мечта - да стане джаз певица.  

„Запознахме се преди около година. Бяхме една група в университета. Тя бе човек, с когото можеше да разговаряш на абсолютно всякакви теми. Имаше много цели и мечти. Занимаваше се с джаз пеене, дори изнесе концерт. Работеше в един магазин и искаше да стане учител по български и литература. Още не мога да приема, че вече не е сред нас”, сподели в ефира на „Здравей, България” Дона Атанасова, приятелка на загиналата жена.

Близка на загинала при катастрофата в София: Никой не заслужава да си отиде по този начин

Тя разказа и как е разбрала за трагичния инцидент.

„За последно се чухме преди около седмица. Готвехме се за изпит. В нощта на катастрофата ми се обади един колега, за да ме попита имам ли контакт с близките й, защото е починала в катастрофа. Цяла нощ издирвахме роднините й. Вчера около 10.00 -11.00 ч. стана ясно, че наистина тя е една от жертвите”, допълни Дона.

„Една наша обща позната ми се обади в 02.30 ч. Първоначално не повярвах. Впоследствие се потвърди, че наистина е тя. „Джунглата” взе поредните два живота. Закони в България има, но правилно правоприлагане – не”, каза Николай Драганов, приятел на Христина.

Повече гледайте във видеото.

Кола се разцепи при тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.