Групата отмени свой концерт във Виена

Pearl Jam не успяха да изнесат концерт във Виена, след като фронтменът Еди Ведър не се възстанови от проблемите с гърлото, причинени от екстремните обстоятелства във Франция по-рано през седмицата, когато горещото време предизвика серия от пожари.

Иван Лечев за любимия на музикантите сезон и концертите (ВИДЕО)

Създателите на хита „Джеръми” признаха, че е ужасно да отменят концерта часове преди групата да започне да свири, но настояха, че не е имало друго решение, защото 57-годишният вокалист не се е възстановил напълно.

„За всички, които очакваха страхотно шоу на Pearl Jam тази вечер във Виена, ние също бяхме такива. Въпреки това, поради екстремните обстоятелства на последното място на открито извън Париж (жега, прах и дим от пожарите), гърлото на нашия певец Ед Ведър остана увредено. Той посети лекари и му беше проведено лечение, но засега гласните му струни не са възстановени. Това е жестока новина за всички. Като група дълбоко съжаляваме и се опитахме да намерим варианти да продължим да свирим. И Ед иска да свири. Просто в този момент няма здраво гърло. Така че много, много дълбоко съжаляваме”, написаха в социалните мрежи мзуикантите.

Изглежда, че концертът няма да бъде пренасрочен, а на феновете ще бъде предложено възстановяване на парите за билетите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС