Вижте какво предлага един от най-старите градове в Европа

В коя европейска столица може да откриете социалистическа архитектура, да пиете прясна изворна вода и да усетите лекотата на юга - София.. В предаването “Евромакс” на “Дойче Веле” блогърката Венета Николова ни разхожда из един от най-старите градове в Европа.

Разходка с електрически велосипед по маршрута "Алпийски кръг" (ВИДЕО)

Градът е белязан от социалистическото минало. Повече от 4 десетилетия България е под силното влияние на тогавашния съветски съюз. В София може да видите много монументални сгради, построени в типичния за Сталин архитектурен стил. Ако искате да знаете как са живели българите през 80-те години, когато България е била от другата страна на “Желязната завеса” по време на управлението на Горбачов и Рейгън, посетете Червения апартамент в центъра на София. Там всеки може да изпита от първа ръка как са живели хората и как е изглеждал социализмът.

Туристически атракции по света, които си заслужава да видите (ГАЛЕРИЯ)

Едно от най-забележителните места, не само за туристите, е храм-паметникът “Александър Невски” със своите златни куполи, които блестят като жълти слънца над целия град.

В центъра на града има горещи извори. “Баба ми носеше вода вкъщи веднъж седмично. Тя твърдо вярваше, че водата има магически и лечебен ефект върху нейния ревматизъм”, разказва Николова.

„Без резервация”: Разходка в един от най-големите градове в Нигерия (ВИДЕО)

Главната улица на София - Витошка, е една от най-оживените улици в града. Тя е изпълнена с магазини и заведения, които предлагат както типично българска кухня, така и чуждестранна. Можете да се разходите по булеварда и да се насладите на живота. А в другия край е планината Витоша, на която е кръстена улицата. 

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.