Според него е пресилено да се приписва близост между Дугин и Путин

Армейско-партизанска диверсионна група от Украйна вероятно стои зад взривовете на руски обекти. Допустимо е да има непряко участие и в атентата срещу Даря Дугина. Възможно е и да участват украински екстремисти-националисти. Това коментира журналистът Валерий Тодоров за "Твоят ден". 

"Националната републиканска армия на бившия депутат Иля Пономарьов пое отговорност за атентата срещу Даря Дугина. Тя е бутафория, съмнително е, че е замесена. Пономарьов лавира между различни политически сили. Член е на т.нар. "ляв фронт". Единствен гласува против анексията на Крим, а после емигрира в САЩ. Той е и украински гражданин, издирван в Русия за финансови злоупотреби", разказа той. 

Войната в Украйна - политическите решения и развоят на събитията

Според него е пресилено да се приписва близост между Дугин и Путин. "Дугин смята, че Русия ще даде духа на една нова епоха. Той проповядва идеята за експанзията на Русия, част от теорията му е причина за инвазията. Категорично атентатът не може да е заради заплаха за преврат. Руските специални служби може да имат връзка с покушението", обясни Тодоров. И допълни, че това убийство може да доведе до по-масирани действия на Путин в Украйна.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.