Минусовите температури може да намалят вкусовата им стойност

Има храни, които експертите препоръчват да не се дължат в хладилника. Така например инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, за да удължим срока им на годност. Но е възможно дългият престой на минусови температури да намали вкусовата им стойност. В ГАЛЕРИЯТА ТУК вижте кои храни не трябва да се съхраняват на студено. 

Още любопитни новини: 

Какви ще са ефектите върху тялото ни, ако ядем сирене всеки ден?

Как да извлечем максимална полза от ядките?

Кои са най-опасните храни за сърцето

Кайсиевите ядки могат да помогнат в борбата с рака

Орехите са полезни за чревната дейност

Кои зеленчуци са по-полезни сготвени, отколкото сурови

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Ина Григорова