Снимка: iStock
Минусовите температури може да намалят вкусовата им стойност
Има храни, които експертите препоръчват да не се дължат в хладилника. Така например инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, за да удължим срока им на годност. Но е възможно дългият престой на минусови температури да намали вкусовата им стойност. В ГАЛЕРИЯТА ТУК вижте кои храни не трябва да се съхраняват на студено.
Още любопитни новини:
Какви ще са ефектите върху тялото ни, ако ядем сирене всеки ден?
Как да извлечем максимална полза от ядките?
Кои са най-опасните храни за сърцето
Кайсиевите ядки могат да помогнат в борбата с рака
Орехите са полезни за чревната дейност
Кои зеленчуци са по-полезни сготвени, отколкото сурови
Новините на NOVA - вече в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.
Редактор: Ина Григорова