Коментар на Кузман Илиев, Евгений Кънев, Асен Генов и Мира Баджева

Икономистите Кузман Илиев, Евгений Кънев и журналистите Асен Генов и Мира Баджева коментираха ще се разберат ли партиите кой да оглави 48-ото НС.

„32 години наблюдавам българския парламент. Такова политическо бездарие не съм виждала досега. Те излъчват безпомощност. Разговор няма, всички са се барикадирали”, каза Баджева.

„В края на 1990 г. видяхме нещо подобно. На практика мнозинство имаше БСП и бяха блокирали парламента, защото не знаеха какво да правят с властта. Хората бяха на улицата, искаха властта да се свали. Имаше стачки, падна Петър Младенов, след това Луканов. Накрая седнаха на една маса и направиха правителство с неутрален министър-председател. Според мен и сега това е единственото решение”, каза Кънев.

„Малко подценяваме народните представители. Много сме наивни, ако си мислим, че те не осъзнават, че се държат водевилно. Те не са глупави хора, осъзнават кризите, но го правят въпреки всичко. Според мен това е целенасочено. Целта е, че има властови кръгове, които са задали такава посока на поведение”, обясни Илиев.

„Този парламент е много интересна комбинация от хора с опит в политиката и едни абсолютни аматьори”, твърди Генов.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Габриела Винарова