Ще има ли ескалация на войната в Украйна

Путин загуби авторитета си и е във военен, морален и политически фалит. Това заяви журналистът и анализатор Мохамед Халаф за "Твоят ден".

По думите му Русия цели принуда за преговори на Зеленски. "Русия опитва да заблуждава световното обществено мнение. Атаките на Русия са в резултат на кървавия генерал Суровикин, назначен начело на армията в Украйна. Той унищожи всички граждански обекти в Сирия, дори фурните за хляб, където хората чакат на опашка, както и детските градини. Целта е да се разбие самочувствието на украинците, да ги ощетява морално и да се всее разделение. Иранските дронове се знаят отпреди, американците реагираха на нападения срещу техните войници. САЩ много добре знае за тези дронове", посочи той.

Путин: Русия спира, но не прекратява участието си в сделката за зърно

Според Николай Кръстев действително Суровикин е опасен руски генерал. "Русия ще задълбочава кризата и ще притиска украинската икономика. Напрежението ще бъде засилвано. Украйна се прегрупира и вероятно до месец ще възстанови присъствието си в Херсон и така да отдели Крим от останалата окупирана територия. Войната няма да завърши в скорошен план, но Русия започва да губи стратегическото си предимство. Явно Русия иска да включи и страни от НАТО, за да направи проблема по-глобален, не бих изключил и употребата на ядрено оръжие", коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.