Мъжът е дал положителна проба за амфетамини

В Бургас заловиха трафикант на мигранти, който ги превозвал в линейка, облечен с бяла престилка и медицинска маска. При проверка на жандармерия в превозното средство са открити 14 мигранти. Задържаният е 31-годишен софиянец, който е дал и положителна проба за употреба на амфетамини.  

„Днес предстои да бъде поискана от прокуратурата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” районният прокурор на Бургас Мария Маркова. Наказанието за подобно престъпление е между 1 и 6 години лишаване от свобода и от 5000 до 20 000 лева глоба. 

Заловиха 14 мигранти, превозвани в линейка (ВИДЕО)

По думите ѝ линейката е закупена месец преди престъплението. Тогава е регистрирано и дружеството, закупило автомобила. То няма предмет на дейност за медицинско обслужване. Линейката е пътувала от София, а мигрантите са качени в гориста местност на черен път в района на Малко Търново и на село Стоилово. Те са пътували в посока на Кабиле, за да се качат на магистралата, но преди това са били спрени.

Сумата за трафикирането на един човек варира между 3500 до 4500 евро или долари. Водачът на линейката е отказало да дава обяснения за случилото се. Той няма криминално минало. Не е осъждан до този момент. Посочва, че е управител на дружеството, което е закупило линейката. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.