Колата продължила да се движи дори със спукани от лента с шипове гуми

Гонка в Бургас. Шофьор на джип блъсна 6 коли и автобус, премина през полицейска лента с шипове и със спукани гуми стигна до село Равадиново, където избяга от полицията.

Около 20 ч. е получен сигнал за инцидент, при който млад мъж се опитал да издърпа мобилен телефон от момиче в района на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев” и “Македония”. Междувременно е получен друг сигнал за неправилно паркиран върху пешеходната пътека на двете улици тъмен джип, пречещ на движението и създаващ предпоставки за пътно произшествие.

Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, мъжът се качил в превозното средство и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпореждания, потеглил по бул. “Христо Ботев” в посока жп гара - Бургас. Джипът преминал през бул. “Иван Вазов”, ул. “Спортна”, бул. “Тодор Александров” и местността “Пода” в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и автобус от градския транспор, в който имало пътници. При инцидента няма пострадали граждани.

Стигайки до пътен възел Созопол, джипът преминал през лентата с шипове, поставена от полицейски екип, и със спукани гуми продължил да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки се в паркиран на ул. “Стара планина” лек автомобил със старозагорска регистрация.

Водачът избягал от автомобила и в момента се издирва от полицейските служител с кучета. В джипа са намерени патрони и нож.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.