София осъмна с 4 билборда с образа на детето и въпрос - дали, ако имаше детско лечебно заведение, момичето щеше да е живо

40 дни, след като 15-годишната Даная почина и органите й дадоха шанс на трима души да продължат своя живот, нейната майка – Ани Стоянова, събра сили за нова кауза. София осъмна с 4 билборда с образа на детето й и въпрос - дали, ако имаше детска болница, Даная щеше още да е тук.

„Изгубихме много време. Попаднахме в болница, когато бяха 5 почивни дни. Нямаше лекари”, сподели Ани Стоянова.

Въпросът задава и на всеки, който ще мине край четирите билборда на 4 възлови места в столицата. Единият – на метри от дома им.

„Всеки път, когато го погледна, скръбта ми е по-малка, защото се надявам нещата да се променят и това да е станало с причина”, каза още майката.

15-годишната Даная даде шанс за живот на двама души

Въпросът задава и на здравните власти.

„Покъртителен случай. Сега имаме реални шансове да имаме детска болница и това ще стане”, увери министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков. Надеждите са работата по Националната педиатрия да започне да тече по-бързо.

„В рамките на 1 година се надявам да се стигне до груб строеж. Който мисли, че като построим една детска болница, нещата ще се оправят. Не, няма да стане така. Ако няма специалисти, само сградата няма да помогне”, каза още Хинков. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook