Какво е да си 106-и номер на опашката за надежда?

Тази седмица в „Темата на NOVA” журналистът Анна Ангелова и операторите Ангел Пешков и Георги Георгиев пренасят зрителите в реалностите на Националната кардиологична болница. Там, където медицинските сестри не достигат. А тези, които са решили да останат и да се борят за детските сърца, са едва 8. Реанимационните легла, който те имат сили да обгрижват, са 4. А броят на децата, които продължават да чакат за животоспасяваща операция, се увеличава. 

Битката за детските сърца: Трудното лечение заради липсата на медсестри

Какво е да си 106-и номер на опашката за надежда? Стотици български семейства се надяват да получат телефонно обаждане от специалистите в НКБ. Обаждане, което понякога се бави с месеци и години. Защото родителите вече знаят, че сърцата на децата им бият малко по-различно. Но редът им да бъдат излекувани все не идва. Дали сме в състояние да чуем и разберем тази битка? И кой може да сбъдне мечтата на деца, родители и медици – списъкът с чакащи да започне да се топи. И един ден да изчезне. 

Гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.