Близки и приятели на убития протестираха пред районното управление

Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов, и жители на пловдивското село Цалапица протестираха пред районното управление на полицията в Стамболийски.

Те настояват за оставката на директора на полицията в града главен инспектор Ангел Керпиев и призоваха министърът на вътрешните работи да го отстрани от длъжност. Причината по думите им са забавянето с 6 дни и пропуски в разследването на случая с момчето.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Смъртта на Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22.00 ч. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. Арестуваните братя близнаци са с мярка за неотклонение "задържане под стража". Причината е че лично са укривали обвинения, който все още се издирва с Европейска заповед за арест.

Отстраниха директора на МВР-Пловдив

Според майката на убитото момче Атанаска Бакалова е имало неглижиране на случая. "Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо. Водихме наше разследване и казахме всичко, което сме научили", каза тя.

По думите ѝ  още на 22 юли са съобщили в полицията кои са участвали в убийството на Димитър. На 24 юли заподозреният заминал за Германия, а близнаците - на море, добави тя.  

Единият близнак от Цалапица призна: Станах свидетел на убийството на Димитър

Протестиращите посочиха, че според тях има голяма вероятност братята близнаци да са участвали в убийството, а не само да са прикрили извършителя. Чичото на убитото момче Пейчо Малинов смята, че директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов, който днес беше отстранен от поста, е този, който за 24 часа е разрешил случая. 

С „Убийци, ще ви изтръгнем езика!” посрещнаха в съда близнаците от Цалапица

Източник: Ирина Шопова, БТА