Това е вторият удар по града в рамките на няколко дни

Поредна руска атака срещу Запорожие. Най-малко един загинал и 14 ранени след като ракета „Искандер” ударила хотел в украинския град снощи. Населеното място често претърпява руски обстрели.

Нова атака с военни дронове в Русия

Това е вторият удар по Запорожие в рамките на няколко дни. Две млади жени и един мъж бяха убити, а други деветима души бяха ранени при руска ракетна атака в сряда. Междувременно в четвъртък Запорожката АЕЦ беше превключена на резервна линия, след като отново беше загубена връзка с последния останал основен електропровод.

Москва обвини Киев, че е ударил Донецкия университет с касетъчни бомби

В интервю за "Ройтерс", Дмитро Кулеба определи срещата в Саудитска Арабия като „пробив“ и изрази оптимизъм, че страната му ще получи очакваните ракети с голям обсег от САЩ и Германия.

„Смятам, че срещата в Джеда беше пробив, защото за първи път събрахме държави, представляващи целия свят, не само Европа и Северна Америка. Азия присъстваше с Индия и Китай, които седнаха на масата, Африка присъстваше, Южна Америка присъстваше.
Важно е да се отбележи, че между първата среща на тази координационна група в Копенхаген преди 2 месеца и срещата в Джеда броят на страните, желаещи да участват, нарасна драстично”, заяви Дмитро Кулеба.

Редактор: Калина Петкова