"Не съм се укривал. Съжалявам за това, което се случи", каза той пред съда

Софийски градски съд остави в ареста Веско Вълчинов, заподозрян за бруталното убийство на Кристиян Пеев в София. 

Пред съда обвиненият направи самопризнания. Вълчинов твърди, че е извършил престъплението в състояние на афект, обхванала го паника, обадил се на приятел, докато е бил в неадекватно състояние се съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството.

Приятелка на задържаните за убийството в София: Веселин е зъл и манипулативен, помагачът му - наивно добър

Според обвинението Веско Вълчинов е убил жертвата си с гира през нощта срещу 9 август, а след това е нарязал трупа му в банята.

Съдът решава дали да остави в ареста заподозрения за бруталното убийство в София

"Не съм се укривал. Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара", каза още Вълчинов.

Адвокатът му твърди, че той е извършил убийството, но не е разфасовал тялото. Това бил напрявил другият арестуван Константин Суботинов, който вчера оставиха в ареста. 

Постоянен арест за помагача на бруталното убийство в София

Неговият приятел Константин Суботинов е обвинен за укривателство. Вчера съдът го остави в ареста. Помогнал части от тялото да бъдат откарани и изхвърлени в кофи за смет в „Бояна” и на Витоша.

„Пострадалият бил бивш негов бизнеспартньор и възникнал конфликт, не обясни повече”, обясни прокурорът по делото Камен Господинов. Причината тялото да бъде разфасовано била, за да прикрият следите.

Жертвата Кристиян Пеев изчезна на 8 август, когато е извършено и убийството в дома на Веселин. Той го ударил с гира по главата. Изхвърлените човешки останки запушиха канализацията в района.