Режисьор на лентата е носителят на награда Emmy - Руди Валдес

Състоя се световната премиера на документалния филм за Карлос Сантана. Режисьор на лентата е носителят на награда Emmy - Руди Валдес. Лентата проследява творческия път на мексиканския артист от 14-годишен уличен музикант до световна сензация и включва непоказвани архивни кадри и песни.

„Всички вече знаят какво мога да правя – как свиря и пея, как създавам музика. Но този филм е за това, което стои зад нотите, за това, което се крие зад звука. За мен това е страст, състрадание, милост, доброта, начин да бъдеш щастлив и да се забавляваш“, казва той.

Карлос Сантана претърпя операция на сърцето

Във филма „Карлос” музикантът споделя, че сърцето му е отворено за сътрудничество с млади изпълнители.

„Определено мечтая да работя с Тейлър Суифт. Разбира се и с Адел, Бионсе, Металика, AC/DC, U2. А и с Ерик Клептън. Искам да творя с новото поколение. Току що направихме албум, в него е включена песен с невероятен артист на име Крис Стейпълтън. Така че обичам да слушам музиката на младите. За мен няма значение жанра, независимо дали е рап, бих работил и с Джей Зи например. Иска ми се да съм актуален, а не да бъда призрак в джубокс, който пуска само една определена песен. Това изобщо не ме интересува", споделя Сантана

Известен с хитове като “Maria”, "Black Magic Woman" "Oye Como Va" роденият в Мексико артист става известен в края на 60-те години на миналия век с групата си Santana. Днес той е носител на 10 награди Грами и благодари на Бог за всичко, което му се е случило.