Извършителите са руснак и трима грузинци

Руски гражданин и трима грузинци са задържани, след като разбили вратите на девет частни имота в апарткомплекс край Поморие. На 13 октомври, малко след 22:30 часа, в полицията е получено съобщение от 52-годишен софиянец, собственик на жилище в комплекса, за това, че в апартамента му са проникнали четирима мъже.

ДОМ ПОД ПРИЦЕЛ: Как да предпазим жилището си от крадци (ВИДЕО)

Когато служителите на реда пристигнали, видели две коли да напускат местопрестъплението. Спрели ги и тествали шофьорите за употреба на алкохол и наркотици. Пробата на един от тях отчела наличие на кокаин и марихуана в кръвта. Полицаите установили девет разбити входни врати в сградата. В жилищата мъжете били подготвили за кражба различна техника – телевизори, кафе-машини, тостери и други.

Потърпевшият предал на полицията записи от видеокамера, монтирана в апартамента му. Заподозрените са с постоянна мярка "задържане под стража". Те са трима грузински граждани на възраст от 18 до 37 години и 38-годишен руснак. Един от мъжете е известен на униформените – преди време е регистриран за кражба от магазин за техника.

Повече гледайте във видеото.