Според правителството на групировката десетки са ранени

Правителството на "Хамас" в Ивицата Газа заяви, че при израелски удар по най-голямата болница на територията са загинали 13 души, предаде АФП. Говорителка на Световната здравна организация потвърди информацията. 20 лечебни заведения в анклава изцяло са престанали да функционират, предаде Ройтерс.

"Тринадесет жертви и десетки ранени при израелски удар по комплекса "Ал-Шифа" днес в центъра на Газа", заяви то.

Директорът на болница "Ал-Шифа" Мохамед Абу Салмия уточни, че израелски танкове са обстрелвали болницата, а израелските военни не направиха коментар.

Израел съобщи за тежки боеве в близост до болницата, като заяви, че е убил десетки бойци и е унищожил тунели, които са от ключово значение за способностите на Хамас.

Израел е ликвидирал висши командоси на „Хамас”

Израелската армия неведнъж е обвинявала "Хамас", че използва болници, особено "Ал-Шифа", за координиране на нападенията си срещу армията, а също и като скривалища за своите командири. Властите и лекарите на Хамас отхвърлят обвиненията.

Свидетели разказват, че танкове са обградили някои други болници в град Газа, тъй като ожесточените сражения продължават, принуждавайки стотици хиляди хора да бягат в южната част на територията през последните няколко седмици.

Израел ще спазва паузи в сраженията, за да могат цивилните да се евакуират

Източник: БГНЕС