Те завързали служителката на заведението

Полицията задържа двама мъже на 22 и 37 години за грабеж в Генерал Тошево. Те влезли с взлом в търговски обект.

Крадците отмъкнали 5000 лева от оборота. Освен оборотните пари, двамата успели да задигнат и преносим компютър, мобилен телефон, както и метален сейф, в който имало 25 000 лева. Кражбата станала в малките часове на 29 януари, когато в обекта имало само жена на 21 години. На място нямало и физическа охрана.

Планираният обир бил изпълнен като по сценарий на холивудски екшън. Маскираните разбили вратата и нахлули около 3 часа през нощта. „По-възрастният е възпроизвел изстрел с газов пистолет, който носил със себе си, след което двамата са сломили съпротивата на жената, като са я съборили на земята и са ѝ завързали ръцете зад гърба с шведска лента”, обясни говорителят на Районна прокуратура – Добрич д-р Даниел Илиев. Момичето няма физически травми, но е уплашено, споделя колегата ѝ. Младата жена не успяла да натисне паник бутона. След като отмъкнали плячката, грабителите избягали, а момичето успяло само да се освободи и час по-късно подало сигнал на 112.

Задържаха двама мъже за грабеж на офис за парични преводи в София

"Не е пострадала, но е шокирана от цялата ситуация. Тук за първи път се случва. На долния обект имаше подобен инцидент, но то беше по-скоро кражба, не беше грабеж", посочи Александър Гърбович.

"Малко по-късно същия ден са установени и задържани. И двамата извършители са многократно осъждани за кражби, грабежи, единият и за палежи", обясни още Даниел Илиев.

Двамата, сочени за извършители, са многократно осъждани за кражби, грабежи, единият и за палежи, уточниха от прокуратурата. Ако бъдат признати за виновни, ги грози от 3 до 10 години затвор, като по-възрастният може да получи и до 20.

Репортер: Надежда Карапанчева