Според Кирил Борисов и Миланов има бездействие по темата в няколко институции

Ивайла Бакалова и мъжът ѝ Веселин Денков се явиха в четвъртък, 29 февруари, на изслушване пред парламентарната комисия „Божанов”. Именно след показания на Бакалова пред Антикорупционния фонд започна разплитането на схемата за търговия с влияние в съдебната власт. 

„Много е удобно покойният Нотариуса да е виновен за всичко, но не е". Това заяви в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS журналистът от „Клуб Z” Стефан Миланов. По думите му има бездействие по темата за кръгове на зависимости в съдебната система не само в прокуратурата, но и в съда.

Прокурор Димов за Нотариуса: Чувал съм за него, знам, че е измамник

„Това е истински страшното. Не намирам поне едно доказателство, че със смъртта на някой човек, или ако щете с тази парламентарна комисия, някой е измислил реално противодействие, за да няма следващи такива пъти”, каза Миланов.

За комисията в парламента, която установява обстоятелствата около смъртта на Мартин Божанов, журналистът от „24 часа” Кирил Борисов заяви, че депутатите наистина искат да получат информация в максимален обем.

Караджов: Временната комисия за Нотариуса цели нещата да не се случват бързо

„Ясно е кой е трябвало да се занимава с Нотариуса - това са МВР, ДАНС, Прокуртатурата, КПКОНПИ, които е трябвало да вземат мерки в последните 20 години”, заяви Борисов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase