По думите му има много необясними неща около скандала с Aгенция "Митници"

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев беше обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група. И двамата му адвокати обаче са убедени, че той е абсолютно невинен.

Обвиниха Живко Коцев за участие в организирана престъпна група

В „Интервюто в Новините на NOVA” бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, заяви, че не са му докладвали никакви материали, свързани с дейността на сочения за контрабандист Никола Николов - Паскал. Той посочи, че ако действително той е бил контрабандист, е странно в рамките на над 20 години да няма производство срещу него.

„Крайно време е, когато някой бъде обявяван за престъпник, да се дават конкретни данни”, настоя Йорданов.

По думите му има много необясними неща около скандала с Агенция „Митници”. „Самото начало на скандала, категоричната липса на информация за извършени нарушения от страна на обвинените лица. Сега има някакви обвинения, по които те са привлечени, определят им се мерки за неотклонение. Когато зная как са завършили множество дела от този тип, не съм голям оптимист за позитивния край на това производство”, добави Йорданов.

Адвокатът на Живко Коцев: Той не е извършил абсолютно никакво престъпление

Той каза, че в българското право има единствен текст, който говори за освобождаване от наказателна отговорност при предоставяне на информация на разследващите. Той е в главата за организирана престъпна група в НК. „Доколкото си спомням, този текст третираше даването на информация преди ОПГ да е започнала дейността си”, каза още бившият вътрешен министър.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase