Имало е взривове на гарата и в жилищна сграда в центъра на града

Русия атакува с ракети и дронове Днепропетровска област в Украйна. Поне 16 ракети и 10 дрона са били изстреляни срещу областта, казва местната власт. Загинали са седем души - двама в столицата на областта Днипро и петима в по-малко населено място на изток от града. Две от жертвите са деца на 8 и 14 години.

В центъра на Днипро беше ударена жилищна сграда. Пожарникари с часове гасиха огъня. Нанесен е удар и срещу гарата в града. Има пострадали работници в железниците, казаха от местната управа. Гарата беше затворена и влаковете заобикалят Днипро.

Украинската ПВО свали руски стратегически бомбардировач

"Ударена е 5-етажна жилищна сграда. Горният етаж е разрушен. Избухнал е пожар, който е локализиран. Броят на пострадалите вероятно ще се увеличи, когато разчистим останките. Критична инфраструктура в Днипро също беше ударена", заяви Вячеслав Мамонов, директор на военната администрация в града.

"Съпругата ми и дъщеря ми са шокирани. Казват, че няма да се върнат в апартамента. Искат да се евакуираме, защото не можем да живеем тук вече. Дъщеря ми за малко да пострада. Ужасно е", споделя Серхий, жител на Днипро.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase