"Нито присъдата, нито обезщетението ще върнат Хариет при семейството ѝ", заяви адвокатът на семейството на убитата жена

„Факт е, че има решение на Софийския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалната присъда на Софийския градски съд – както в наказателната, така и в гражданската част, съобразно обезщетенията, присъдени на семейството на загиналата Хариет. Разбира се, това решение може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд – нещо, което смятам, че колегите, защитаващи Семерджиев, ще направят. Считам, че присъдата е справедлива, но тези 20 години или 700-800 000 лева обезщетение няма да върнат Хариет при семейството ѝ”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Пламен Димитров, адвокат на семейството на момичето, убито при катастрофата на бул. "Черни връх" през юли 2022 г.

Осъдиха Семерджиев на 2 години затвор и 139 лв. глоба за фалшивата му книжка

Според експертизите по делото в момента на инцидента Семерджиев е шофирал с над 160 км/ч. Той убива на място две млади жени - Хариет и Христина.

Семерджиев е признат за виновен по пет обвинения. Освен за причинената катастрофа, той е обвинен за шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка, за каране на автомобил с фалшиви номера, както и за притежание на метамфетамин.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase