Няма да позволя НАП да бъде въвличана в чужди сценарии за „изчистване“ на нечий имидж, посочи шефът на НАП

„Истината би трябвало да е оръжието на журналистите, а след инцидента в София със служителя на НАП и Димитър Стоянов, вместо истина, има недопустима спекулация и изкривяване на фактите. Това се вижда ясно от пълния запис, който беше разпространен в медиите“. Това заяви шефът на НАП Румен Спецов. По думите му служителят е станал жертва на брутална агресия и арогантност, демонстрирана от страна на журналиста Димитър Стоянов.

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

„Не се интересувам кой и защо изкривява фактите, но няма да позволя НАП да бъде въвличана в чужди сценарии за „изчистване“ на нечий имидж. В Агенцията работят честни и достойни хора, които заслужават уважение за работата и усилията, които полагат ежедневно в интерес на обществото. Истинските журналисти не подменят истината, за да я направят удобна за лични или чужди интереси. Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба и не нападат хора. Оръжието на журналиста е истината. Това е и моето оръжие", заявява още Спецов.

И добавя: "От нашата работа зависят приходите в държавния бюджет, а без приходи, няма държава. НАП и служителите ѝ не бива и няма да бъдат инструмент за ничие влияние и натиск. Обществото и нашите служители могат да бъдат спокойни, че всеки ден, в който съм изпълнителен директор на НАП, ще защитавам тях и интересите на държавата“, категоричен е Румен Спецов.

Калин Стоянов: МВР няма нищо общо с обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов, законът е за всички

Разследващият журналист Димитър Стоянов бе арестуван, но по-късно бе освободен срещу гаранция от 5 хил. лева. Конфликтът между него и служителя на НАП се разиграва в късния следобед на 22 април в столичния квартал "Хаджи Димитър". Впоследствие му бяха повдигнати две обвинения - за хулиганство и закана за убийство.

На запис от охранителна камера на мястото на спора се вижда как между Стоянов и служителя на Приходната агенция възниква конфликт, който прераства и във физическа саморазправа. В нея се намесва и съпругата на журналиста. В един момент той се обръща и вади пистолет от задния си джоб, който насочва към данъчния.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase