Израел може да се бори и сам, ако САЩ спрат доставките на оръжие, заяви Нетаняху

В САЩ президентът Джо Байдън е наредил на екипа си да продължи да работи с Израел до нанасянето на „трайно поражение” на радикалната палестинска групировка „Хамас”. Вашингтон все още не е взел окончателно решение как точно ще продължи с оръжейните доставки за Израел. Те бяха преустановени заради планираната сухопътна израелска операция в пренаселения с цивилни палестинци град Рафа в Ивицата Газа, на границата с Египет.

"Хамас": Израел саботира преговорите за примирие с действията си в Рафа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху даде знак, че не приема позицията на Джо Байдън за спиране на американската оръжейна помощ за Израел в случай на нападение срещу град Рафа.

„Във войната за независимост преди 76 години ние бяхме малцина срещу мнозина. Нямахме оръжия. Имаше оръжейно ембарго за Израел, но с голяма сила на духа, героизъм и единство помежду ни - ние победихме. Днес сме много по-силни. Решени сме и сме единни, за да победим враговете си и тези, които искат да ни унищожат. Ако трябва да се изправим сами, ще се изправим сами. Казвал съм, че ако е необходимо, ще се борим с ноктите си”, заяви Бенямин Нетаняху. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase