„Това е и гласът на един генерал, който е и професионално подготвен”, подчерта тя

От позицията на президента Румен Радев за войната в Украйна говори гласът на разума и отговорността на държавния глава към българските граждани и Българската армия. Това е и гласът на един генерал, който е и професионално подготвен, за разлика от тези, които политиканстват по тази тревожна тема. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Радев: Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо при пряк сблъсък с Русия

Тя коментира приетата в София от Парламентарната асамблея на НАТО декларация за подкрепа за Украйна. „За мен по-важен е въпросът какво ще е развитието на тази декларация на предстоящата Среща на върха във Вашингтон. Чуват се много европейски гласове, които не са съгласни с нея”,  посочи Йотова.

Парламентарно представените партии реагираха на изказване на Радев за Украйна

По думите на вицепрезидента тази тема ще се дискутира и в рамките на Европейския съюз на Европейския съвет в края на юни и в контекста на недоброто състояние на европейския бюджет. „За българска употреба е ясно защо се говори в предизборна кампания по този начин”, каза Йотова, помолена да коментира отправени критики към президента Радев във връзка с позицията му за мирното решаване на военния конфликт в Украйна.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase