От групировката твърдят, че един от тях е загинал при израелските удари над Газа

Още четирима израелски заложници са загинали в плен на "Хамас". Това съобщиха от израелската армия. Става въпрос за четирима мъже на възраст от 51 до 84 години. От палестинската групировка твърдят, че един от тях е загинал при израелските удари над Газа. При атаките на 7 октомври, "Хамас" отвлече 250 души. 120 от тях все още са в плен.

Г-7 призова Израел и "Хамас" да приемат мирното споразумение

От „Хамас” казват, че част от хората са загинали при израелските удари над Газа. 

„Чувствам се ужасно. Сякаш хората, които са загинали днес, са част от моето семейство. Всяка седмица чуваме за все повече и повече заложници, които умират. Сега сме в критичен момент. И ако няма да преговаряме и да сключим сделка за заложниците, няма надежда за Израел. И не си представям оцелелите да се върнат живи, ако това не се случи в близко бъдеще”, каза Ифат Калдрон, близка на пленени израелци.

Израел смята още, че близо една трета от заложниците в Газа са мъртви. Заключението е на базата на разузнавателни данни и други свидетелства, с които Тел Авив разполага. 

"Хизбула" започна серия от ответни атаки с дронове срещу Израел

Междувременно САЩ обявиха, че вече близо седмица очакват от "Хамас" отговор на плана на Джо Байдън за прекратяване на огъня. Представители на Вашингтон изразяват увереност, че Израел ще подкрепи предложението. Не спират и протестите, на които близки на заложниците настояват правителството да направи всичко за незабавното им завръщане и да приеме плана на американския президент.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase