За победа в най-голямото музикално шоу на Балканите се бори и българинът Янко Янков

Финалът на най-голямото балканско музикално шоу „Zvezde Granda” започва в събота от 22.00 ч. Българските зрители ще могат да го гледат на живо – ексклузивно на сайта ни nova.bg. Грандиозният спектакъл вълнува родната аудитория заради отличното представяне на талантливия Янко Янков. 26-годишният перничанин надви жестока конкуренция, за да си осигури участие в последния, 14-и кръг от състезанието. Той е първият българин, достигнал до финала. Яни направи фурор сред феновете не само у нас, но и в съседна Сърбия.

От България не може да се гласува за Яни чрез SMS по време на живото предаване. Певецът призова да го подкрепим, като последваме СЛЕДНАТА СТРАНИЦА В INSTAGRAM и харесаме неговата снимка. Ако именно той се окаже фаворитът на феновете на шоуто, ще получи 50 гласа на финала. 

Снимка: grand.nova.rs

В интервю за vesti.bg певецът разказа за предстартовата треска, за изминатия труден път, за това как един чужденец става фаворит на местната публика и защо реши да рискува, изпълнявайки български фолклорни песни в четири поредни кръга от надпреварата.

„За мен фактът, че стигнах дотук, е една огромна победа. Щастлив и удовлетворен съм от представянето си, просто защото „Zvezde Granda” е един изключително труден формат за всеки участник. Първият предварителен кръг беше още на 6 юни 2023 г. Така че вече е минала цяла година, откакто влязох в битката”, сподели Янков.

Насладете се на изпълнението на Яни с това видео от официалния профил на Zvezde Granda в Youtube


Янко обясни, че на финала гласува само и единствено публиката. „За съжаление сърбите, на много от които съм фаворит, просто нямат традиции да гласуват толкова. Наскоро колеги ми казаха, че те гласуват най-малко, а най-активни в това отношение са хората от Македония и Босна и Херцеговина. В повечето случаи победителят се определя от фенската маса. Моята фенска маса просто няма право да даде вота си, защото не е бивша сръбска република. Така че не мисля, че имам кой знае колко шансове да спечеля финала. Но каквото и да стане, ще го приема. Всички 20 души на финала заслужават да спечелят”, сподели още изпълнителят.

Българин е на финала на най-голямото музикално шоу на Балканите - „Zvezde Granda” (ВИДЕО)

Той обясни, че често е залагал на българския фолклор, защото той е изключително въздействащ. „Изпълнявах всички песни акапелно и журито ми даваше най-високата оценка - 6. Съдиите признаха, че са били впечатлени от изпълненията ми, макар да не са разбирали нищо от текста”, сподели Янков.


Той каза още, че участието му в сръбското шоу е сбъдната мечта, защото от дете харесва тази музика. „И може би по-важното - нямаше друг начин да покажа това, което мога, на публиката в България. Защото, колкото и парадоксално да е, аз искам да се развивам в България. Но ако бях избрал да участвам в някой от нашите музикални формати, например, щеше да е невъзможно да успея. Просто балканската музика у нас не се толерира. Затова исках да си сверя и часовника със сърбите. Да видя как ще се приеме това, което правя, от хората, които я създават. И съм много щастлив, защото очевидно съм на прав път. Покрай участието ми в „Zvezde Granda” виждам едно обединение и сред българите. Толкова много хора ми писаха и звъняха да ми пожелаят успех и да ми кажат, че се гордеят с мен. Затова ще кажа пак: дори да не спечеля, за себе си аз вече съм победител”, казва талантливият музикант. 

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!