Той ще се състои в София, Пловдив и Варна

За първи път в България концертът-спектакъл „Чаплин пианисимо“, посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин ще бъде представен в София - днес в зала „България“, на 12 юни в Драматичен театър Пловдив и на 15 юни във Варна във „Фестивален Комплекс“, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Почина дъщерята на Чарли Чаплин Жозефин

Спектакълът се изпълнява под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специални декори. В него звучи музика от филми като „Модерни времена“, „Великият диктатор“, „Хлапето“, „Златна треска“ и „Светлините на рампата“.

Петото дете на великия артист Юджийн Чаплин пристига в България заедно със световно известният композитор Жан-Паскал Бейнтус и пианиста от Националната висша консерватория „de Musique de Paris“ Силвен Моризе. Тримата ще разкажат живота и творчеството на Чаплин чрез музиката му. Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си баща и ще припомни лични спомени и анекдоти, свързани с кинематографичното му наследство.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: БГНЕС