Той е направил самопризнания и е поискал процесът да се води по съкратеното следствие

19-годишният Адриан Антонов се призна за виновен за смъртта на Ани и Явор. Двойката беше блъсната на пешеходна пътека на столичния булевард "Сливница". Заради самопризнанието делото ще се гледа по съкратената процедура. Така наказанието за Антонов ще бъде намалено с една трета.

Адриан Антонов се яви в съда заедно с адвоката си Димитър Марковски. Родителите на Ани видяха лицето му за първи път днес.

В зала 19-годишният Антонов се призна за виновен. Така той се съгласи с всички събрани доказателства. Според част от тях той е шофирал с близо 106 км/ ч и вместо да спре на пешеходната пътека, е прегазил Ани и Явор. След самопризнанията в залата Адриан Антонов запази мълчание.

"Стоп на беззаконието на пътищата": Протест блокира центъра на София (КАРТА)

Час преди заседанието близки на загиналите годеници Ани и Явор излязоха на протест, заедно с представители на Инициативния комитет „Заедно срещу безумията по пътищата". Те поискаха справедлива присъда със шествие по улица „Черковна”.

„Хората започват да бъдат чути, родителите, които са тук и подкрепата, която получаваме от Гражданската инициатива, това показва, че хората са чути”, заяви майката на убитата Ани Десислава Малчева.

Родителите на Ани и Явор настояват причиняването на смърт по с толкова висока скорост, да се приеме за умишлено престъпление. „Тези присъди са един вид обръщение към цялото общество. И трябва да са адекватни, за да служат като превенция”, призова Малчева.

На 4 юли ще бъдат финалните пледоарии по делото. По молба на защитата на 19-годишният шофьор ще бъдат изслушани двама свидетели във връзка с неговата личност. До тогава мярката за неотклонение на Антонов няма да се променя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase