Единият е пуснат под гаранция, а другият – под домашен арест

Освободиха бащата и сина, пребили жестоко шофьор на автобус край Луковит. Единият е пуснат под гаранция от 2000 лв., а другият – под домашен арест.

Припомняме, че нападението става пред очите на пътниците. Преди боя имало лек инцидент, причинен от водача на автомобила, който след това извикал "подкрепление" от местни хора. Идвайки, те също нападат шофьора на автобуса. Той има средна телесна повреда и е със счупени челюст, ребро и със съмнение за спукан череп.

Жесток побой на пътя: Мъж е със счупени челюст и ребра (ВИДЕО)

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни в ефира на „Здравей, България”, че след уличния бой единият нападател се е укрил. Бил задържан на другия ден.

На двамата мъже беше наложена мярка „задържане под стража” за срок до 72 часа. След като били освободени, те отново се укрили. Полицията ги открила и пуснала единия под парична гаранция, а другия - под домашен арест.

За причиняване н средна телесна повреда законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 до 10 години. Ако обаче се окаже, че черепът на пострадалия е спукан, това би означавало, че телесната повреда е тежка.

Прокуратурата ще обжалва мерките им, въпреки че и бащата, и синът нямат предишни криминални прояви.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase